Postupak izrade nameštaja

Prvo dobro izmerite prostor, uputstvo za merenje možete pogledati OVDE.

U okviru izmerenih dimenzija nacrtati skicu nameštaja koji želite da napravite. Dimenzije prostora koje ste izmerili uvek smanjite za oko 2 cm, a ako vidite da je krivo možete i više. vodite računa da svaki element može da se otvara, da nemate neku prepreku ispred, kao što je na primer radijator.

Onda pristupite određivanju mera komada na koje će se seći materijal. Morate voditi računa o kantovanju i teksturi. Ukoliko vidite da Vam određivanje mera ne ide i da Vam treba pomoć možete nas pozvati na broj telefona 062 84 772 64  download  ili nas kontaktirati OVDE. Sa dimenzijama komada na koje se seče materijal odete u prodavnicu gde se prodaje pločasti materijal. Kad ste odabrali dezen univera i radne ploče ako je kuhinja u pitanju, dajte dimenzije da se materijal iseče. Videćete kako se materijal uklapa u tablu, ako nije bitno da li je tekstura horizontalna ili vertikalna naglasite to jer će se bolje uklopiti. Naglasite i ako imate vrata koji su to komadi da bi izbušili rupe za šarke. Dobićete informaciju kad ćete moći da preuzmete. Obično se čeka nekoliko dana.

Kad ste dobili isečen materijali počnite izradu nameštaja. Razvrstajte materijal po dezenima, materijalima i elementima i krenite da sklapate. Pre sklapanja izbušite rupe za nosače polica ako već nisu izbušeni, jer će Vam posle biti teško da to uradite na sklopljenom elementu.

Spojite pod i stranice, zatim plafon ili vezače sa stranicama, sve to šrafovima 4×50. Ukucajte ledja od lesonita malim ekserčićima, to uradite na što manjem rastojanju jer će tako biti jače. Stavite nosače polica i policu na njih. Na kraju stavite šarke na vrata, a onda postavite vrata na element. Vrata obično moraju da se našteluju da bi dobro stajala.

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someone