Rešenje za odlaganje stvari

Dobili smo postojeće stanje stana mladog bračnog para s bebom. Stan je jednoiposoban od 40 i nešto kvadrata. Za sad je za njih troje dovoljan, ali beba će rasti , a možda dobiti i batu ili seku. Njihovo pitanje je bilo u vezi prostora za odlaganje stvari. Takvog prostora nikad dovoljno, a oni ne bi da zaguše stan stvarima, pa ih je interesovalo imamo li neki predlog za to.

Stan izgleda ovako

Naš predlog je da se u spavaćoj sobi francuski prozor zatvori pošto otvorena vrata zauzimaju veliki deo sobe i da se napravi običan prozor. U spavaću sobu bi trebalo staviti krevet sa sandukom za odlaganje stvari da bi se i prostor ispod dušeka iskoristio, a nema mesta za otvaranje fioka. Za sad ima mesta za krevetac, čak i za krevet kad beba preraste krevetac. Na zidu gde su vrata bi bio klasičan garderober. U predsoblju bi trebalo napraviti takođe jedan zatvoreni ormar, a on je dovoljno velik da se stavi i neki otvoreni čiviluk.

Novo stanje bi izgledalo ovako

Krevet u spavaćoj sobi bi trebalo da bude sa mehanizmom za podizanje celog dušeka.

U dnevnom boravku, ceo zid  bi mogao da se popuni ormarom sa otvorenim policama koje bi bile i za TV, nešto ovoga tipa.

 

Ne bi se previše zatvorio prostor, a bilo bi dosta mesta za odlaganje, s tim što bi to bilo u policama, ne garderobno.

U kuhinji bi trebalo iskoristiti oba zida, mada na prvi pogled izgleda da je nemoguće iskoristiti desni. S leve starne bi bio frižider, pa fioke, pa element za sudoperu koji bi trebalo da bude oko 50 cm, da bi što manje prostora otpalo na taj element koji se najmanje iskoristi. Sudomašina od 45 cm širine i šporet na kraju. S sruge strane plići ormari i tu bi mogla da se stavi mikrotalasna koja teško da može da stane s leve strane. Moguće je čak iskoristiti i deo iznad vrata.

Ako i Vi imate neki sličan problem javite nam se da ga rešimo zajedno.

 

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someone