Sistem za lako sklapanje i rasklapanje gerovanog nameštaja

Sve što vam je potrebno za sastavljanje gerovanih ivica ploča sistemom Lamello jeste imbus ključ!

Svi stolari znaju koliki je problem transportovati velike komade nameštaja koji su prethodno skopljeni i zalepljeni. Zato je Lamello osmislio sistem za brzu montažu i demontažu nameštaja putem plastičnih tipl-keksova sa zupčanicima koji se umetnu u gerovanu stranicu ploče. Spajanje se vrši u sekudi jednim okretanjem imbusa bez potrebe za lepljenjem.

Ovaj sistem će najveću primenu naći kod proizvodnje radnih stolova jer je transport tako sastavljenih komada nameštaja kao i njegovo unošenje u radni prostor veoma težak posao.

Predosti ovog sistema su, pored izuzetno brze montaža ivica pod bilo kojim uglom (od 22 do 180 stepeni), i mogućnost lakog i brzog rastavljanja. Takođe, ovaj sitem se može koristiti i kod MDF i kod univer ploča.

Za pravljenje udubljenja u koji se postavljaju tipl-keksovi, potrebna je mašina koja se malo razlikuje od uobičajenih mašina za keksovanje.

Cena jednog para tipl-keksa je oko 1 evro što ga čini nešto skupljim od drvenih, ali sa primenom ovog principa ostvaruje se mogućnost rastavljanja nameštaja. To je, pre svega, dobro ukoliko je planirano da se posle određenog vremena nameštaj premešta ili transportuje na drugu lokaciju.

Sistem Lamello, sa tipl-keksovima i mašinom, dostupan je i u Srbiji.

izvor: gradnja.rs

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someone