Prolećno raspremanje… života

Feng šui kaže: red u kući, red u glavi. Kako vi stojite po tom pitanju? Ako ne znate kako da se rešite svog haosa, da vam pomognemo malo.

Sinulo je sunce, temperatura prešla 20, pravo je vreme za zamenu zimske letnjom garderobom. To je prilika da se rešite suvišnih stvari u stanu, pošto je najviše takvih stvari upravo u ormarima, odvojite stvari koje su nove i koje rado nosite, ostalo proberite. Sva garderoba koju niste nosili godinu ili dve odvojite na drugu stranu. Sve stvari koje su vam male, oštećene, one koje nameravate već dugo da popravite, a nikako da to uradite, odvojite i ne vraćajte u ormar. Očigledno je da vam one i nisu potrebne. Stvari ne morate da bacate. One koje su u najlošijem stanju bacite, a one koje se još mogu obući spakujte posebno i donirajte. Puno je onih koji nemaju ni deo onoga što vi imate i vrlo rado bi nosili nešto od toga.

Isto važi i za obuću. Znate li uopšte šta se sve krije spakovano u kutije koje nikad i ne otvarate? Pregledajte, probajte, procenite ima li šanse da ih opet obujete i sve što mislite da nećete obuti jednostavno izbacite.

Oslobodite mesto za nove stvari i za nove događaje u svom životu.

Još jedno mesto gde sigurno ima viška stvari je kuhinja. Pregledajte rok trajanja namirnica. Začini, čajevi, kafa su nešto gde retko obraćamo pažnju na rok trajanja, a kao i sve ostalo i oni ga imaju. Kupite nešto, pojedete malo i ostatak ostane tako, ne sećate se više ni kad ste kupili, tome sigurno tu više nije mesto. Slično je i sa posuđem, raspareno, iskrzano, nikad korišćeno… Pa i tu je vreme da se probere.

Posteljina, prekrivači, davno prevaziđene sitnice i ukrasi… Osvrnite se oko sebe. Ništa nije večno. Mi generalno imamo sklonost da kažemo onu čuvenu rečenicu da se nikad ne zna i da će možda nekad zatrebati. Ali zaboravite na to. Oslobodite se suvišnih stvari i uživajte u više prostora.

Proleće je konačno i po temperaturi. Otvorite prozore, pustite sunčeve zrake da uđu, udahnite duboko i prionite na posao.

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someone