Kako najlakše očistiti dlake od kućnih ljubimaca

Jesen je stigla i vaše kuce i mace će se verovatno više linjati nego do sad. Jako je bitno da ih što češće, bar jednom nedeljno, a poželjno i dva puta, dobro očetkate. Time će se ukloniti suvišne dlake, ali i prašina. Njihove dlake se zavlače svuda, a najviše će stradati nameštaj i tepisi.

Evo nekoliko saveta kako da se lakše oslobodite dlaka i da usisavanje ima više efekta.

Gumena rukavica, gumena četka ili brisač za prozore. Deluju po istom principu. Kratkim pokterima prelazite preko površine koju želite da očistite, dlake će se skupiti na gomilu i vi ih samo pokupite i bacite. Poželjno je da sredstvo za koje se odlučite bude vlažno jer će imati više efekta. Mogu se koristiti čak i gumene japanke na isti način.

Sunđer za sudove će na sličan način pokupiti dlake. Takože treba da bude vlažan, treba preći grubljom stranom preko površine.

Samolepljivu traku obmotati oko ruke i njome prelaziti preko površine sa koje sakupljate dlake, one će ostati na traci i tako ćete ih pokupiti. Samo što traku morate da menjate pa će vam trebati dosta.

Uvek možete kupiti četke baš napravljene za ovu namenu.

Da bi usisavanje imalo više efekta najbolje je da površinu naprskate razređenim omekšivačem i ostavite da odstoji neko vreme. Posle ćete lakše usisati, a stan će lepo mirisati.

Sve ovo važi i za čišćenje dlaka i u autu ako imate običaj da svog ljubimca vodite sa sobom.

Još jedan savet plus. Ukoliko dođe do “nezgode” s vašim ljubimcem, neprijatan miris ćete ukloniti tako što mrlju na tepihu upijete krpom natopljenom rastvorom vode i alkoholnog sirćeta, a kad se osuđi pospete sodom bikarbonom i posle nekog vremena usisate.

 

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someone